5thAvg

EHO – Podpornica: pomoč ob poplavah

Po neurjih s točo in orkanskim vetrom v mesecu juliju, kar je za seboj puščalo strašne posledice, ki se še vedno odpravljajo, je tudi našo državo dosegla nova naravna nesreča z močnim deževjem, kar je povzročilo katastrofalne in izredne razmere. Poplavljene so številne hiše, zemljišča, poplavljene in poškodovane ceste, zemljišča, podrti mostovi, številni kraji so dobesedno pod vodo, tudi ogroženi od zemeljskih plazov, mnogi kraji še vedno odrezani tako rekoč od sveta, prebivalci ujeti, marsikje brez elektrike, povezav, nujnih življenjskih potrebščin.

Predsedstvo Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji se ob tem zahvaljuje pripadnikom Civilne zaščite, gasilcem, Slovenski vojski in Slovenski policiji ter prostovoljcem in vsem ostalim, ki kakorkoli pomagate prizadetim ob poplavah.

Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica (EHO – Podpornica) v ta namen tudi zbira sredstva, ki bodo namenjena pomoči prizadetim v poplavah.

Pomoč, prizadetim v poplavah, lahko nakažete na:

EHO – Podpornica
Slovenska ulica 17
9000 Murska Sobota

TRR: SI56 0249 6008 9536 543
Namen: POPLAVE 2023
Sklic:  SI00 2023-8
BIC banke: LJBASI2X
Koda namena: CHAR

Z dobrodelnostjo in solidarnostjo nosimo bremena drug drugemu, k čemur nas spodbuja tudi Božje povabilo (Galačanom 6,2).

Komentar