11thJun

55. Shod EHO – Podpornice

Na 1. nedeljo po Sveti Trojici, 11. junija 2023, je v evangeličanski cerkvi v Gornjih Slavečih potekal 55. Shod Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) – Podpornica pod geslom “Ti si Bog, ki me vidi.” (1 Mz 16, 13) Kljub deževnemu jutru so se Shoda udeležili mnogi od blizu in daleč ter v duhu dobrodelnosti preživeli preostanek nedelje v že s soncem obsijanem prijetnem srečanju ob cerkvi.
S pozdravnimi besedami je bogoslužje začela Alenka Urbančič, inšpektorica ECO Gornji Slaveči, pridigo pa je imel predsednik EHO – Podpornice Peter Andrejčák, ki je zatem predstavil tudi poročilo o delovanju EHO – Podpornice v preteklem letu. V pridigi je spomnil na stisko Sarájine dekle Hagáre in njene besede iz 1. Mojzesove knjige (“Ti si Bog, ki me vidi.”) ob studencu, kjer ji je v stiski na pomoč priskočil Gospodov angel. Pri bogoslužju so sodelovali tudi ostali duhovniki in duhovnice, domača duhovnica pa se je ob koncu še vsem zahvalila. V glasbenem delu so nastopili otroški pevski zbor ECO Gornji Slaveči, Duo Mystica in Tai Šantavec na saksofonu ob spremljavi Erne Lukač na klavirju.
V družabnem delu je ob dobri hrani in pijači ter kulturnem in glasbenem delu potekala tudi tombola s privlačnimi nagradami.

Iskrena hvala vsem in naj nas dobrodelnost povezuje tudi v prihodnje…

Komentar