14thMaj

Inštalacija duhovnika Primoža Kumina

Na 5. nedeljo po Veliki noči je v evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah potekala inštalacija novega duhovnika Primoža Kumina, ki je s tem svečanim obredom tudi uradno nasledil dolgoletnega duhovnika, tudi škofa in častnega škofa mag. Gezo Ernišo, ki je svojo pot sklenil v lanskem letu meseca junija.
Duhovnik Primož Kumin, ki je do pred kratkim opravljal službo vojaškega kaplana v Slovenski vojski, je pred zborom duhovnikov in duhovnic, gosti iz pobratene cerkve v Bad Urachu in številnimi zbranimi iz domače gmajne kot tudi iz ostalih, podal obljubo, da bo duhovniško služno opravljal z odgovornostjo, zvestobo in resnično ljubeznijo. Pri tem si je izbral citat iz Janezovega evangelija (3, 16): “Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.”
V duhovniško službo sta ga vpeljala škof Evangeličanske cerkve mag. Leon Novak, nekdanji škof mag. Geza Filo in duhovnica Katja Ajdnik, pridružili pa so se jim tudi vsi ostali duhovniki in duhovnice.
Novega duhovnika so s pozdravnimi besedami pozdravili inšpektor cerkvene občine Moravske Toplice Franc Vitez, inšpektor Cerkve Bojan Prosič, župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, dekan Michael Karwounopolous iz Bad Uracha, tamkajšnja duhovnica Katja Pfitzer in inšpektor, duhovnica ter namestnica vikarja mag. Violeta Vladimira Mesarič. Cerkvena občina Moravske Toplice se je ob tem zahavalila tudi duhovniku Petru Andrejčáku, ki je v vmesnem času opravljal službo duhovnika kot administrator.
Duhovniku Primožu Kuminu ob vstopu na duhovniško pot čestitamo in mu želimo pri njegovem poslanstvu obilo Božjega blagoslova.

 

Komentar