10thApr

Dobrodelni koncert za Sirijo

Na velikonočni ponedeljek, 10 aprila 2023, je v Gledališki dvorani Park Murska Sobota v organizaciji Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota (ECO MS) skupaj z Mestno občino Murska Sobota potekal dobrodelni koncert za pomoč žrtvam v Siriji. Močan potres je v mesecu februarju hudo prizadel turško-sirsko obmejno območje in nastalo je pravo razdejanje. Beležijo se premnoge žrtve, uničeni so domovi, nastala je velika stiska, pomanjkanje, trpljenje. V Siriji so se mnogi zatekli v tamkajšnje evangeličanske cerkve, tam našli zatočišče in svoj začasni dom. Za žrtve potresa v Siriji so na dobrodelnem koncertu združile moči tri glasbene skupine, Eben Ezer (4 pesmi) in Selah (11 pesmi), ki delujeta pod okriljem ECO MS in  Soli Deo Gloria (10 pesmi), ki deluje v okviru Evangelijske cerkve Dobrega pastirja Novo mesto. Vsi skupaj pa so na koncu zapeli še pesem Velik je Bog.
Na dobrodelnem koncertu sta nas nagovorila tudi škof Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji mag. Leon Novak in pastor Evangelijske cerkve Dobrega pastirja Novo mesto dr. Daniel Brkič. Zbrana sredstva bodo namenjena osnovnim življenjskim potrebščinam za lažje preživetje tamkajšnjim prebivalcem v tej nesreči, ki so jo doživeli.

Posebna zahvala velja vsem sponzorjem, ki so podprli dobrodelni koncert za Sirijo, in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi dobrodelnega koncerta, to so Mestna občina Murska Sobota, Roto, Transpak, GMT, Megras, Pomgrad, Radenska in Murskatransport. Zahvala za vso podporo velja tudi ministru dr. Aleksandru Jevšku, Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter vsem prisotnim na koncertu.

Komentar