6thApr

Novinarska konferenca o prihajajočih velikonočnih dogodkih

Danes, 6. aprila 2023, je v Evangeličanskem centru v Murski Soboti potekala novinarska konferenca, na kateri so bili predstavljeni dogodki, ki bodo potekali v naših cerkvah in v organizaciji cerkvenih občin. Dr. Klaudija Sedar je predstavila potek bogoslužij, ki bodo potekala od Velikega petka do velikonočnega ponedeljka – ta bodo na Veliki petek, ko bo v evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa Moravske Toplice tudi osrednje bogoslužje ob 18. uri in ga bo prenašala tudi TV Slovenija 2, potem na velikonočno nedeljo in velikonočni ponedeljek.

Škof Evangeličanske cerkve mag. Leon Novak pa je podrobneje predstavil dobrodelni koncert, ki ga na velikonočni ponedeljek pripravlja cerkvena občina Murska Sobota, in sicer ob 19. uri v Gledališču Park v Murski Soboti. Namenjen je pomoči žrtvam potresa v Siriji, ki se je zgodil v mesecu februarju. V tem potresu so bile poškodovane tudi tri evangeličanske cerkve in v teh so našli svoje začasno pribežališče tudi mnogi, ki so ostali brez svojih domov. Na dobrodelnem koncertu bodo nastopile glasbene skupine Eben Ezer in Selah, ki delujeta v okviru cerkvene občine Murska Sobota, in Soli Deo Gratia pod okriljem Evangelijske cerkve iz Novega mesta.

Svoj dobrodelni prispevek, s katerim podajamo roko pomoči potrebnim in v stiski, lahko nakažete tudi na:

ECO Murska Sobota
Slovenska ulica 15
9000 Murska Sobota

TRR: SI56 0312 5100 0012 712
Namen: Sirija 2023
Sklic: SI00 10423
BIC banke: SKBASI2X
Koda namena: CHAR

“Ne pozabite na gostoljubnost. Ker so bili nekateri gostoljubni, so namreč pogostili angele, ne da bi se zavedali.” (Heb 13, 2)

Komentar