25thNov

Dobrodelni koncert Policijskega orkestra

V sredo, 23. novembra 2022, je Evangeličanska humanitarna organizacija – Podpornica v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota in Mestno občino Murska Sobota v Gledališču Park v Murski Soboti organizirala dobrodelni koncert Policijskega orkestra.
Koncert, na katerem je kot gostja nastopila odlična solistka Eva Černe Avbelj, je bil namenjen zbiranju prispevkov za socialni program “Pomoč otrokom in mladostnikom.” S tem programom EHO – Podpornica nudi materialno pomoč otrokom in mladostnikom, ki živijo v slabih socialnih razmerah, brez staršev, v nefunkcionalnih družinah, kjer so prisotne razne oblike zasvojenosti ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami.
Tudi tokrat je Policijski orkester, ki nosi ti ime od leta 2001, od leta 1994 je imenovan za protokolarni orkester Republike Slovenije, začetki delovanja pa segajo v leto 1948, navdušil zbrano občinstvo pod dirigentom Nejcem Bečanom, se dotaknil src in spodbudil k pomoči otrokom in mladostnikom.
Prireditev je povezovala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, zbrane pa je nagovoril tudi Peter Andrejčák, predsednik EHO – Podpornice.

Komentar