8thMaj

Materinska nedelja: v Murski Soboti skupaj z ukrajinskimi materami

Današnja druga nedelja v mesecu maju, ki je tretja po veliki noči, je v tradiciji zahodnega krščanstva tudi materinska nedelja. V naših cerkvah so ob tej srčni nedelji potekala posebna bogoslužja, na katerih smo se zahvalili našim mamam za najlepše darilo, ki so nam ga podarile, za življenje, njihovo skrb in vso ljubezen, ki nam jo vsakodnevno izkazujejo na tisoče načinov.

V evangeličanski cerkvi Martina Luthra Murska Sobota so bile k temu bogoslužju povabljene tudi ukrajinske matere z otroci, ki so svoje zatočišče zaradi težkih razmer v svoji domovini našle v naši bližini. Ob pomoči gospe Svetlane Oletič je del bogoslužja potekal tudi v ukrajinščini, z glasbeno točko pa se nam je poleg Aleksandra Nelsona Hujsa pridružila prav tako ukrajinska kantavtorica Eka Yokodo, ki smo ji lahko prisluhnili že na dobrodelnem koncertu glasbene skupine Selah. Ukrajinske mamice z otroci so se udeležile še nedeljske šole in prejele tudi majhno pozornost. Sladko presenečenje pa je seveda po bogoslužju ob izhodu iz cerkve čakalo vse matere.

Po bogoslužju je potekalo še sproščeno druženje ob kavi in pecivu, ukrajinske matere z otroci pa so dan nadaljevale v RIS Rakičan.

Čestitke in obilo Božjega blagoslova vsem materam.

Škof mag. Leon Novak in Svetlana Oletič

Ukrajinske gostje pri bogoslužju

Zbrani pri bogoslužju na materinsko nedeljo

Druženje po bogoslužju pred cerkvijo