25thNov

Svet Vlade Vlade Republike Slovenije za odprta vprašanja z Evangeličansko cerkvijo augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji

V mesecu novembru 2021 se je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša v sklopu regijskega obiska sestal tudi s škofom Evangeličanske cerkve, mag. Leonom Novakom. Na delovnem sestanku mu je predsedstvo Cerkve, škof mag. Leon Novak in inšpektor Bojan Prosič, skupaj s predstavnikoma Cerkve, duhovnico mag. Violeto Vladimiro Mesarič in inšpektorjem cerkvene občine Murska Sobota dr. Robertom Celecem predstavilo tudi aktualna odprta vprašanja Evangeličanske cerkve. Za konstruktivno reševanje je Vlada Republike Slovenije na naslednji 104. seji ustanovila Svet Vlade RS za odprta vprašanja z Evangeličansko cerkvijo.
Svet, ki bo pristojen za zbiranje, evidentiranje in preučevanje odprtih vprašanj z Evangeličansko cerkvijo AV v Republiki Sloveniji, bo pri svojem delu oblikoval predloge rešitev glede odprtih vprašanj in si prizadeval za nadgrajevanje odprtega in trajnega dialoga z Evangeličansko cerkvijo AV v Republiki Sloveniji.