20thSep

Mednarodne štipendije ELCA za šolarje in mlade ženske

Sehr geehrte Damen und Herren.

ELCA (Evangelical Lutheran Church in America) razpisuje dve vrsti štipendij v ZDA, za šolarje (daljši program nad 12 mesecev ali krajši do 12 mesecev) in štipendije za mlade ženske (4 leta; 17 – 25 let).

Štipendije za šolarje podpirajo študij na različnih akademskih področjih, pri čemer naj je predmetno področje strateška prednostna naloga Cerkve. Študijska področja vključujejo teologijo, medicino, poučevanje, računalništvo, človeške vire, finance, glasbo, znanost o okolju, angleški jezik, socialno delo, študije spola, razvoj in mnoga druga predmetna področja v smeri pravosodnega dela, kot sta mir in sprava, pravičnost glede na spol, etnična/rasna pravičnost, varstvo okolja in podnebne spremembe, zdravje, storitve za migracije in begunce ipd.

Štipendije za mlade ženske potekajo v okviru sklada International Women Leaders in gre za zelo specifično, ciljno usmerjeno skupino, ki ji želijo nameniti posebno pozornost. Prav ženske imajo namreč zelo pomembno vlogo v življenju Cerkve in družbi ter se soočajo z dodatnimi ovirami pri dostopu do izobraževanja, na vodilnih položajih ipd.

Podrobnejša predstavitev programov je na voljo v priloženem vodniku, ki je v angleškem jeziku: ELCA Scholarship Application Guidelines 2022

Vsi, ki bi vas navedeni programi zanimali, svojo željo sporočite duhovniku ali duhovnici v vaši gmajni ali se oglasite na škofijskem uradu v Murski Soboti.
Rok za oddajo izpolnjenih vlog za štipendije je 15. oktober 2022., študij pa se bo pričel v 2023.

Leave a Comment