10thMar

Molitev Evangeličanske cerkve AV na Poljskem za Slovenijo in našo Cerkev

V evangeličanski cerkvi na Poljskem so danes molili za Slovenijo in našo Cerkev. Molitev je dostopna na e-naslovu: https://en.luteranie.pl/prayers/prayer-for-slovenia/

Objavljamo jo tudi v prevodu (prevod mag. Leon Novak, škof):

»Oče Bog, danes prihajamo k tebi in prosimo za tvoj blagoslov in zaščito Republike Slovenije in njenih prebivalcev.

Molimo za Slovenijo, deželo z bogato etnično in kulturno raznolikostjo, kjer se srečujejo različni narodi in tradicije. Naj tvoja ljubezen združi njihova srca ter med njimi gradi mir in razumevanje. Naj tvoja luč vodi kristjane v Sloveniji po poti vere in upanja ter jih krepi v trenutkih preizkušenj in težav.
Blagoslovi Evangeličansko cerkev v Sloveniji, evangeličanke in evangeličane v tej državi. Naj njihovo služenje v slovenski družbi obrodi sadove in prinese vidne spremembe v življenja tistih, ki jih potrebujejo. Okrepi vezi lokalnih skupnosti, podpiraj prebivalce Slovenije v njihovih vsakodnevnih izzivih in radostih.
Podari mir Sloveniji, Evropi, naši domovini in vsemu svetu.«

Kot so zapisali, je molitev del molitvenega cikla za cerkve članice Svetovne luteranske zveze, s čimer kot gostiteljica generalne skupščine SLZ v Krakowu v letu 2023 želijo okrepiti zavedanje o različnih okoliščinah in življenjskih pogojih, s katerimi se soočajo njihove sestre in bratje po vsem svetu.

Evangeličanski cerkvi AV na Poljskem se zahvaljujemo za izkazano ljubezen in blagoslov.

 

Komentar